Швеция ще депортира трима чужденци, включително иракски имам, заподозрян в

...
Швеция ще депортира трима чужденци, включително иракски имам, заподозрян в
Коментари Харесай

Швеция ще експулсира трима имами, опасни за страната

Швеция ще депортира трима чужденци, в това число иракски имам, обвинен в заемане на централна роля в ислямистко придвижване. В края на април полицията за битка с тероризма арестува Абу Раад, имам от джамия в източния град Йевле, дружно със сина му. Третото лице е различен имам от северния град Умеа, предава радио Sveriges.

53-годишният Абу Раад, чието същинско име е Рияд Абдулкарим Ясим, е в полицейския радар от няколко години поради хипотетичното си въздействие в салафистките кръгове.

Ежедневникът Expressen заяви, че мъжът е разгласил приветствено известие на своята страница във фейсбук през 2014 година, откакто "Ислямска страна " завладя Мосул, трансформирайки иракския град в неговия щаб.

Шведското законодателство разрешава депортирането на хора, които се смятат за опасност за националната сигурност или подлежащи на "извършване на терористичен акт или присъединяване в подобен ".

Мъжете могат да апелират решението и, в случай че то бъде анулирано, те въпреки всичко ще бъдат сложени под непоколебим правосъден надзор.

Шведските медии оповестиха, че Абу Раад и фамилията му са избягали от Ирак през 1991 година, в началото в Саудитска Арабия. Той и синът му са получили позволение за престояване в Швеция през 1998 година, само че не са получили шведско поданство.

Полицията за битка с тероризма в свое обществено изказване съобщи във вторник, че в Швеция се усилва религиозният екстремизъм.

"Броят на лицата в екстремистки кръгове, защитаващи насилието, се е нараснал от няколкостотин на няколко хиляди през последните години ", се споделя в изказването.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР