Швеция се надява, че спорът с Турция ще намери решение

...
Швеция се надява, че спорът с Турция ще намери решение
Коментари Харесай

Швеция се надява на разрешение на спора с Турция

Швеция се надява, че разногласието с Турция ще откри решение допустимо най-скоро, а в най-хубавия случай и преди започващата на следващия ден в Мадрид среща на върха на НАТО. Това съобщи шведският министър председател Магдалена Андершон след среща с генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг.

Силно се надявам да приключим сполучливо договарянията напълно скоро, в най-хубавия случай - преди утрешната среща, уточни Андершон в взаимно изказване със Столтенберг след края на общата им среща в централата на пакта в Брюксел. Тя посочи, че се е свързала с турския президент Реджеп Ердоган и диалогът е бил " добър и градивен ". Искаме да реализираме решение на въпроса с Турция дружно с НАТО и Финландия, добави шведският министър председател.

Възможно най-решително осъждаме тероризма във всеки тип и проявяване, съобщи Андершон. Тя добави, че кюрдската партия ПКК е оповестена от Европейски Съюз за териростична организация и Швеция също я възприема по този метод. По нейните думи Швеция подхваща законодателни промени, в това число с идното изменение на конституцията, за увеличаване на битката с тероризма. Тя увери, че Швеция няма да бъде покровител за терористи, ще работи за бързото връщане на уличените, както и че настояванията за екстрадиция се преглеждат по съответния законов ред.

Столтенберг посочи, че също е разговарял с Ердоган, както и че преди началото на съвещанието в Мадрид се планува среща сред турския президент и представителите на Швеция и Финландия, чиито молби за участие в НАТО се сблъскват с недоволството на Анкара. Работим доста интензивно по идващите стъпки, добави той. По неговите думи турските терзания са основателни и би трябвало да бъдат взети поради.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР