Швеция прекрати делото за изнасилване срещу основателя на Уикилийкс Джулиан

...
Швеция прекрати делото за изнасилване срещу основателя на Уикилийкс Джулиан
Коментари Харесай

Швеция прекрати делото за изнасилване срещу Джулиан Асандж

Швеция приключи делото за обезчестяване против създателя на Уикилийкс Джулиан Асандж, който сега се намира в английски затвор, заяви през днешния ден шведски прокурор, представен от Асошиейтед прес.

" Искам да оповестя за решението си да приключа предварителното следствие ", сподели на конференция заместител основният прокурор Ева-Мари Першон.

" След осъществяването на цялостна оценка на всичко, което се откри по време на предварителното следствие, преценям, че наличните доказателства не са задоволителни за покачване на обвиняване ", съобщи прокурорката, представена от Ройтерс.

48- годишният австралиец неведнъж е отричал изказванията, че е забъркан в обезчестяване, сякаш осъществено през 2010 година

Кристин Храфнсон, основна редакторка на уеб страницата Уикилийкс, написа в Туитър, че в този момент вниманието би трябвало се насочи към " опасността ", за която Асандж е " предупреждавал от години: войнственото обвиняване на Съединени американски щати и опасността, което то съставлява за Първата корекция на американската конституция ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Днешното решение последва разпореждане на шведски съд от юни Асандж да не бъде арестуван.

Два месеца по-рано Асандж бе изведен от посолството на Еквадор в Лондон, където се ползваше от политическо леговище от 2012 година Той неотложно беше задържан от английската полиция и сега излежава 50-седмична присъда във Англия за нарушение на изискванията за стартиране под гаранция през 2012 година

Асандж води правосъдна борба да не бъде екстрадиран в Съединени американски щати, където против него е повдигнато обвиняване за издание на поверителни документи, отбелязва АП.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР