Швеция прекрати делото за изнасилване срещу основателя на Уикилийкс Джулиан

...
Швеция прекрати делото за изнасилване срещу основателя на Уикилийкс Джулиан
Коментари Харесай

Швеция прекратява делото срещу Джулиан Асандж за изнасилване

Швеция приключи делото за обезчестяване против създателя на Уикилийкс Джулиан Асандж, който сега се намира в английски затвор.

" Искам да оповестя за решението си да приключа предварителното следствие ", сподели на конференция в Стокхолм заместител основният прокурор Ева-Мари Першон, представена от Асошиейтед прес.

" След осъществяването на цялостна оценка на всичко, което се откри по време на предварителното следствие, преценям, че наличните доказателства не са задоволителни за покачване на обвиняване ", съобщи прокурорката.

Четирийсет и осем годишният австралиец неведнъж е отричал изказванията, че е забъркан в обезчестяване, сякаш осъществено през 2010 година

Кристин Храфнсон, основна редакторка на уеб страницата Уикилийкс, написа в Туитър, че в този момент вниманието би трябвало се насочи към " опасността ", за която Асандж е " предупреждавал от години: войнственото обвиняване на Съединени американски щати и опасността, което то съставлява за Първата корекция на американската конституция ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР