Швеция потвърди: Северен поток“ е бил взривенШведската служба за сигурност

...
Швеция потвърди: Северен поток“ е бил взривенШведската служба за сигурност
Коментари Харесай

Вечерни новини: „Северен поток“ е взривен; Събев напуска „Промяната“

Швеция удостовери: „ Северен поток “ е бил взривен
Шведската работа за сигурност съобщи, че детонации са предизвикали вреди на подводната тръбопроводна система „ Северен поток “, тъкмо отвън нейните териториални води, оповестява Bloomberg.
Николай Събев напуща „ Продължаваме промяната “
Бившият транспортен министър Николай Събев се отхвърля от извоюваното депутатско място, напуща редиците на " Продължаваме промяната " и като цяло излиза от политическия живот на страната. „ Продължаваме промяната “ разпространиха писмо, представено от " Дневник ", в което Събев показва, че още веднъж ще се отдаде на бизнес.
Изграждане на бранд „ България “: Милиони за реклама, само че без ясна цел
Всяка година България се бори за добър туристически сезон. Но по какъв начин? Създаването на национална туристическа реклама е измежду главните способи, посредством които страната ни се показва пред света като дестинация. През 2022 година за задачата Министерството на туризма разполага с едвам 18 млн. лева
България е мощна в дизайна на чипове и би трябвало да се възползва
България има значими достижения и обичаи в микроелектрониката, които през днешния ден не престават да павират пътя ѝ към извънредно перспективния пазар на полупроводници. Оценяван на 640 милиарда $ все още, той занапред ще пораства под напора на бизнес потребностите, само че и на политическата воля да го подтиква. А страната ни има своите мощни позиции в създаването и дизайна на чипове, върху които би трябвало да се концентрира, с цел да изведе бранша още по-напред в стопанската система си.
Изграждането на интермодалния терминал в Русе ще стартира до края на 2022 година
До края на годината Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ ще започва процедурата по създаване на интермодалния терминал в Русе. Това заяви зам.-транспортният министър Красимир Папукчийски, съгласно който с изключение на построяването на жп инфраструктура, построяването на интермодални терминали в допълнение ще развият свързаността в посока Север – Юг и Изток – Запад.
Koгa щe ce изчepпи гaзът oт пoчти пълнитe eвpoпeйcĸи гaзoxpaнилищa
Изпълнителният шеф на Международната организация по енергетика (МАЕ) Фатих Бирол съобщи, че до момента в който газовите складове на Европа за тази зима са съвсем цялостни, идната може да съставлява доста предизвикателство за всички европейци, предава CNBC.
Шахмат и мисловни игри: Уникално (хибридно) събитие в София
Уникално по рода си шахматно събитие ще се организира в София на 15 октомври, оповестяват уредниците от Сдружение „ Евро Адванс “. Наречен „ Хибриден фестивал на мисловните игри: преосмисляне на културни пространства “, той си е сложил за цел да разпространява шахмата и мисловните игри, да насърчи здравословния метод на живот и социализацията, както и да покаже новаторски способи за усъвършенстване на обществените пространства, в подтекста на пандемията от ковид и Европейската година на младежта.
Ще унищожи ли AI човечеството и човечността?
Годината е 2018-а, когато новаторската компания за тежкотоварни транспорти Nikola пуска промо клип на своя камион на водород, на който се вижда по какъв начин той се движи бързо по двулентов път в пустинята. Всички са впечатлени от достижението на софтуерната компания, до момента в който през 2020 година не излиза наяве, че сниманото в рекламата е на процедура имитация.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР