Швеция победи очаквано Южна Корея в мач от груповата фаза

...
Швеция победи очаквано Южна Корея в мач от груповата фаза
Коментари Харесай

Дузпа след видеоповторение донесе победата на Швеция над Южна Корея

Швеция победи предстоящо Южна Корея в мач от груповата фаза на международното състезание по футбол в Русия. Срещата приключи 1:0 за скандинавците, а единственото попадение бе маркирано от капитана Андреас Гранквист от дузпа.

Наказателният удар пък бе отсъден след видеоповторение.Мачът стартира в безгрижно движение, а двата тима в началото се разузнаваха. Постепенно любимците от Швеция взеха самодейността, а първият по-опасен удар пристигна в 20-ата минута. Маркус Берг насочи мощен изстрел към вратаря Хьон Ву-Йо, само че топката се отби от краката на стража.

Корейският отбор претърпя огромен удар в 28-ата минута, когато селекционерът Шин Тае-Йон трябваше да извади от игра Парк поради травма.
Шведите продължиха да нападат по-настоятелно посредством Гранквист и Берг.

В 42-ата минута корейците претендираха за дузпа поради нарушаване на Аугустинсон, само че реферът не видя нищо неправилно. Преди края на първата част и шведите желаеха углавен удар, а Жозел Агияр още веднъж остана безгласен.
В добавеното време на първата част Тойвонен също пропусна да означи.

И при започване на второто полувреме шведите бяха по-активният тим на терена. Берг центрира рисково, само че съотборниците му не съумяха да пратят топката във вратата.
В 63-ата Ким препъна Клаесен в наказателното поле. Съдията съумя да види ситуацията след видеоповторение. Гранквист означи дузпата с невъзмутим удар в левия ъгъл - 1:0.

Във втората минута на продължението корейците имаха опция да изравнят. Хван опита да означи с глава, само че топката излезе в навън. Това бе и последното състояние в мача.

Така Швеция заема второ място в класирането в групата. Мексико също е с 3 точки, само че с по-добра голова разлика. Германия и Южна Корея са с нулев актив.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР