Швеция победи гостуващия тим на Франция с 2:1 в световна

...
Швеция победи гостуващия тим на Франция с 2:1 в световна
Коментари Харесай

Швеция шокира Франция в последната секунда и излезе на върха в нашата група

Швеция победи гостуващия отбор на Франция с 2:1 в международна подготовка от група „ А ”, в която България загуби по-същото време с 1:2 при визитата си на Беларус . Победата за домакините пристигна в последните секунди след фрапираща неточност на вратаря Юго Лорис.

Първите минути не бяха доста атрактивни за почитателите и головите положения липсваха, а головите положения пристигнаха към края на първото полувреме. „ Петлите ” поведоха в 37-ата минута, когато при центриране в наказателното поле на домакините топката стигна до Оливие Жиру, който с воле не остави шансове за вратаря Робин Олсен и се разписа за 0:1. Скандинавците обаче бързо съумяха да изравят. Това се случи две минути преди почивката, а създател на гола бе Джими Дурмаз, който бе оставен непокрит и със мощен удар вкара за 1:1.

След почивката като цяло нямаше кой знае какъв брой доста забавни обстановки, а хубавичко игра на домакините не бе по усета на французите. В последните секунди Ола Тойвонен (90+3) се възползва от неточност на вратаря Юго Лорис и вкара победния гол за домакините. Стражът на „ петлите ” излезе напред и не почисти както би трябвало топката, а нападателят на Швеция с отдалечен удар съвсем от центъра откри опразнената врата, оформяйки крайния резултат.

След триумфа си Швеция излезе на първото място във краткотрайното класиране с 13 точки, колкото има и Франция на второто място. „ Петлите ” бяха спечелили против скандинавците с 2:1 в Париж и по тази причина директните дуели посред им не въздействат за класирането, а шведите имат по-добра голова разлика .

Швеция - Франция 2:1
0:1 Оливие Жиру (37), 1:1 Джими Дурмаз (43), 2:1 Ола Тойвонен (90+3)

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР