Швеция оглави световна класация на държавите, които осигуряват най-добър живот

...
Швеция оглави световна класация на държавите, които осигуряват най-добър живот
Коментари Харесай

Страната с най-добри условия за живот на жените

Швеция оглави международна ранглиста на страните, които обезпечават най-хубав живот на дамите, предава Мениджър Нюз. Изследването е извършено от американската рейтингова компания U.S. News & World, оповестява Business Insider.

По мотив Международния ден на дамата 8-ми март, организацията се е допитала до мнението на над 9000 дами по света, с цел да сформира изводите. Проучването е част от нейното по-голямо проучване " 2017 Best Countries " за най-хубавите страни. Целта била да се дефинира кои от 80-те най-развити страни на планетата са най-хубави места за живот за дамите. 

Допитването за изискванията за дами употребило за оценка пет критерии: съблюдаване на човешките права, тъждество сред половете, тъждество на приходите, сигурност за дамите и тяхно развиване. 

Швеция предстоящо оглавява листата. Равенството сред половете е главен принцип на шведското общество. Близо 2/3 от университетските степени в страната са завършвани от дами. Около 3 месеца отпуск за родителство се дава на майката и на бащата при раждане на бебе. Законът против дискриминирането в Швеция изисква всеки шеф " интензивно да изпълява характерни цели за промотиране на равенството сред мъжете и дамите ". 

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР