Швеция обяви рекорд на коронавирусните инфекции за ден – 1

...
Швеция обяви рекорд на коронавирусните инфекции за ден – 1
Коментари Харесай

Швеция с рекорден брой заразени за ден

Швеция разгласи връх на коронавирусните инфекции за ден – 1 474 нови случая, за които управляващите обявиха, че се дължат на дълго забавено увеличение на тестванията.
Общият брой на инфекциите стигна до 48 300, макар че Агенцията за публично здраве сподели, че смъртните и тежки случаи постепенно понижават.
Тактиката на страната за преодоляване на епидемията е предмет на разширено разискване, защото тя избегна блокирането в интерес на основно доброволни ограничения и основният й епидемиолог призна предходната седмица, че е можело да се направи повече.
Изправено пред възходяща рецензия от опозицията поради бавното увеличение на тестванията, предходната седмица държавното управление даде обещание още 5.9 милиарда крони (639 милиона долара), с цел да ги усили и да разшири следенето на контактите в цялата страна.
„ Повишаването на новите случаи е директна последица от увеличените проби в районите и регистрирането на случаи с леки признаци ", сподели на конференция ръководителят на микробиологията Карин Тегмарк-Висел.
„ Виждаме, че броят на лекуваните в интензивно поделение понижава постепенно, само че устойчиво “, добави тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР