Швеция обмисля обратен завой по отношение на мерките срещу коронавируса,

...
Швеция обмисля обратен завой по отношение на мерките срещу коронавируса,
Коментари Харесай

Швеция обмисля обратен завой в борбата с коронавируса

Швеция обмисля противоположен завой във връзка с ограниченията против ковид , оповестява " Дойче веле ", базирайки се на локални медии.

Скандинавската страна е една от дребното в Европа , които към момента не са наложили ограничения за блокиране на популацията по домовете.

Правителството търси по-големи пълномощия, с цел да наложи обсада или по-големи ограничавания на публичния живот.
 Швеция дава доста повече жертви от ковид от останалите в Скандинавия
Швеция дава доста повече жертви от ковид от останалите в Скандинавия

Либерален режим в Швеция против затегнат режим в останалата Скандинавия

Правителството на скандинавската страна поддържа предложение без утвърждението на Народното събрание, което ще обезпечи по-голяма власт за налагане на изключителни ограничения в битката против ковид. Сега държавното управление чака утвърждението на другите партии.

Опозиционните партии желаеха да им се разреши да подлагат на инспекция и надзор всяко решение на държавното управление, взето въз основата на изключителното законодателство. Правителството се надява предлагането да бъде утвърдено през идващите дни.
 Коронавирус: Швеция – изключението на Европа
Коронавирус: Швеция – изключението на Европа

Ние се доверяваме на държавното управление и на системата за разлика от други страни

Междувременно някогашният министър председател и посланик на Швеция Карл Билд написа в " Туитър ", че в този момент държавното управление търси утвърждението на Народното събрание за пробутване на законодателство, което ще разреши налагане на по-твърди ограничения против ковид.

Изглежда, че минимум има безмълвно самопризнание, че в момента поетият политически курс не е задоволителен . Може би е време за дейности, написа той в обществената мрежа.

Швеция е най-засегнатата страна спрямо останалите скандинавски страни. В Швеция са доказани повече от 6400 случая, а 373 са умряли.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1 млн. доказани случая, а умрелите са повече от 57 000. Регистрирани са случаи в 207 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 1,2 млн. случая и над 64 000 умряли в 181 страни, възстановили са се повече от 246 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР