Швеция започва разпространението на брошури със съвети за подготовка в

...
Швеция започва разпространението на брошури със съвети за подготовка в
Коментари Харесай

Швеция подготвя жителите си за криза или война

Швеция стартира разпространяването на брошури със препоръки за подготовка при положение на война.
В тях се изяснява какво значат другите сигнали и аларми, по какъв начин шведите могат да допринесат за "общата защита " на страната, както и по какъв начин могат да задоволят главните си потребности от храна, вода и отопление.
За първи път от 57 години насам управляващите в Швеция раздават на всяко от 4,8- те милиона семейства в страната листовка със заглавието „ Ако има рецесия или война “.
Тя има за задача да приготви жителите за военна обстановка и тероризъм, а също по този начин цели осведомително въздeйствие. Брошурата е от 20 страници е илюстрирана с картини на сирени, военни самолети и фамилии, бягащи от домовете си.
„ Швеция е по-безопасна от доста други страни, само че съществуват закани. Важно е да сме подготвени да се погрижим за себе си в границите на няколко дни, до момента в който системите не стартират да действат още веднъж “, съобщи при представянето на брошурата генералният шеф на ръководството за отбрана на градското население Дан Елиасон.
Според него главните закани в този момент са измененията в климата, ситуацията в областта на сигурността и зависимостта от Интернет. Швеция не в воювала с никого повече от 200 години. Последната й война е с Норвегия през 1814 година Швеция е и публично неутрална по време на Втората международна война.
Точно тогава е публикувана и първата сходна листовка в страната. През 80-те години на предишния век практиката за правене на брошури от рода на „ Ако стартира война “ е прекъсната, в този момент обаче Швеция я възобновява.
В новия справочник има информация по какъв начин би трябвало да се приготвят шведите за терористичен акт, за естествена злополука и война, само че също по този начин и за „ подправени вести “. Брошурата ще бъде публикувана от 28 май до 3 юни и може да се изтегли на шведски, британски и на други езици.
В нея шведите могат да прочетат какво би трябвало да съдържа една кутия за незабавно оцеляване - консерви, макаронени произведения и суха храна. Посочено е също, че е добре хората да имат пари в брой, при положение, че банкоматите не работят, както и телефонни номера за незабавни случаи.
В брошурата се показва, че всеки е длъжен да способства за общата защита на Швеция, при положение на въоръжен спор. Всеки сред 16 и 70 години може да бъде свикан да се включи при положение на опасност от война или на война.
"Ако Швеция бъде нападната от друга страна, в никакъв случай няма да се предадем. Всяка информация за това, че съпротивата би трябвало да бъде прекратена, е невярна”, написа в брошурата, направена от шведските управляващи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР