Швеция, която не предприе почти никакви ограничителни мерки в разгара

...
Швеция, която не предприе почти никакви ограничителни мерки в разгара
Коментари Харесай

Швеция призна, че не очаквала COVID-19 да вземе много жертви

Швеция, която не предприе съвсем никакви ограничаващи ограничения в разгара на разпространеното на ковид, призна, че е изненадана от огромния брой жертви на болестта. Той разгласи основният държавен епидемиолог Андерс Тегнел в изявление за онлайн предаването " Дневното шоу на Тревър Ноа ". Тегнел е в основата на спорния метод, който страната избра да приложи срещу пандемията. Смъртните случаи в Швеция са над 2700, а инфектираните са повече от 23 000 души. Жертвите на COVID-19 там са доста повече в сравнение с в останалите скандинавски страни, както и в други страни, въвели строги ограничавания.

Големият брой на смъртните случаи в страната „ беше изненада за нас ", призна Андерс Тегнел. " Длъжен съм да кажа, че в никакъв случай не сме изчислявали толкоз доста смъртни случаи. Очаквахме повече хора да се разболеят, само че високата смъртност ни изненада ". 

Главният държавен епидемиолог изяснява, че необикновеният подход в огромна степен е разчитал на хората да съблюдават обществена отдалеченост, без да са въведени публични условия. „ Но не споделям, че имаме триумф във всички аспекти. Броят на умрелите е нещо, което доста ни тревожим ", прибавя Тегнел. Той отбелязва също, че доста сериозен проблем е високата смъртност в старческите домове, макар че визитите там са неразрешени. Епидемиологът подчертава, че този проблем съществува и в доста други европейски страни. 

Според Тегнел в края на април поне половината от смъртните случаи в Швеция са били в старешки домове. " Смятахме, че ще бъде доста по-добре заболяването да не доближава до домовете за възрастни хора, само че това не стана ", споделя той.  " Много е мъчно да държам заболяването надалеч от тези места. Дори и в случай че вършим най-хубавото съгласно опциите ни, явно не е задоволително ", допълва Тегнел. Той акцентира, че " не слагаме живота на никого пред този на останалите - това не е методът, по който работим. "

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР