Швеция иска да купува боклук от Русия, съобщи в интервю

...
Швеция иска да купува боклук от Русия, съобщи в интервю
Коментари Харесай

Швеция иска да купува боклук от Русия



Швеция желае да купува отпадък от Русия, заяви в изявление за телевезия „ 360 “ шведският дипломат в Москва Петер Ериксон. Страната към този момент купува отпадък от Норвегия, Англия и Италия.

Всяка година Русия „ създава “ към 60 милиона тона твърди битови боклуци и Швеция се интересува от тях, сподели посланикът и уточни, че от боклука се създава сила по технологията Waste-to-energy.

През 2015 година Швеция е произвела от боклуци 14,7 тераватчаса топлинна и 2,3 тераватчаса електрическа сила. Според дипломата в Швеция всяка година се изгарят 2 милиона тона отпадък за произвеждане на сила, само че количествата са незадоволителни и страната би трябвало да купува боклуци от чужбина.

Швеция получава всяка година 1,3-1,5 милиона тона отпадък от чужбина и създава евтина сила, а също по този начин получава пари и за утилизацията на отпадъците.

Скандинавската страна е една от дребното, в които боклукът се преработва 100 %. Отпадъците се сортират – близо 50 % от тях отиват за повторна приложимост, преработват се 48,6 %, а 0,8 % са източник на сила.

Столицата Стокхолм получава съществени доходи в бюджета, преработвайки боклука на други страни, показват от шведската асоциация за ръководство на отпадъците Avfall Sverige.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР