Швеция и Финландия още не са отговорили на исканията на

...
Швеция и Финландия още не са отговорили на исканията на
Коментари Харесай

Швеция и Финландия още не са изпълнили исканията на Турция

Швеция и Финландия още не са дали отговор на настояванията на Турция за екстрадиция на терористи като част от меморандума, с който Анкара даде условно единодушие за присъединението на двете скандинавски страни към НАТО. Това съобщи министърът на правораздаването на Турция Бекир Боздаг, представен от СиЕнЕн-Тюрк.

Боздаг приказва пред кореспонденти след съвещание на кабинета, заяви Българска телеграфна агенция.

" Очакваме те да върнат в Турция членове на ФЕТО и ПКК ", съобщи министърът.

Боздаг уточни още, че на 5-6 октомври в Турция ще дойде делегация на министерството на правораздаването на Швеция, която ще беседва със свои турски сътрудници по отношение на екстрадициите. Същевременно във Финландия за диалози ще отиде делегация на турското външно министерство, сподели още той.

Министрите на външните работи на Турция, Финландия и Швеция подписаха меморандум в границите на срещата на върха на НАТО в Мадрид на 28 юни, с който бяха отстранени пречките пред присъединението на двете скандинавски страни към алианса. Документът планува съдействие с Анкара в битката против тероризма, по-специално във връзка с Кюрдската работническа партия (ПКК) и нейните разклонения, както и по отношение на Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО), която съгласно турските управляващи стои зад опита за прелом през 2016 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР