Швеция и Белгия пристъпват към нови облекчения на мерките срещу

...
Швеция и Белгия пристъпват към нови облекчения на мерките срещу
Коментари Харесай

Белгия и Швеция разхлабват мерките срещу ковид

Швеция и Белгия пристъпват към нови облекчения на ограниченията против коронавирус с помощта на сполучливите имунизационни акции в двете страни.

Шведското държавно управление анулира множеството ограничавания, въведени за ограничение на разпространяването на ковид, съобщи ДПА.

Вече няма ограничаване за това какъв брой хора могат да вървят на футболни мачове и концерти. Отпада и таванът за гостите на сватби и рождени дни.

Отменена бе и рекомендацията за отдалечена работа, само че всеки със признаци би трябвало да си остане у дома и да си направи проучване.

Здравните управляващи споделиха, че това разхлабване на ограниченията е станало допустимо, с помощта на напредъка с имунизационната акция. Над 83 % от хората над 16-годишна възраст в Швеция са получили най-малко една доза, а над 76 % са изцяло имунизирани.

От на следващия ден Белгия пък отстранява условието за носене на маски в хотелите, заведенията за хранене, кафенетата, в магазините и на работа.

В страната до момента имунизираните срещу коронавирус са 85 на 100 от пълнолетните жители, по данни на националната статистика. Задължението за носене на маски ще се резервира в лечебните заведения, старческите домове, в градския превоз, във влаковете и на гарите. Без маска няма да може да се посещава експерт, с който не може да се резервира безвредно разстояние от 1,5 метра, означават локални медии.

В Брюксел и Лиеж множеството от облекченията няма да се ползват поради към момента високия брой новозаразени и по-малкото имунизирани. В столицата от октомври на влизане в хотели, питейни заведения, заведения за хранене и за допускане до всеобщи събития ще се изисква здравен документ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР