Швеция готова за преговориВоенното министерство е изпратило всички документи за

...
Швеция готова за преговориВоенното министерство е изпратило всички документи за
Коментари Харесай

Документите за F-16 при президента

Швеция подготвена за договаряния


Военното министерство е изпратило всички документи за новия изтребител F-16 на “Дондуков 2 ”. Това излиза наяве от писмен отговор на министър Красимир Каракачанов на въпрос от народния представител и зам.-председател на Народното събрание от ГЕРБ Емил Христов.

Той се интересува изисквана ли е от ведомството информация за хода на реализацията на плана. Каракачанов дава отговор, че през октомври 2018 година е получено писмо от основния секретар на президента да бъдат изпратени копия на документи, свързани с търга за изтребителите, само че зам.-военният министър Атанас Запрянов е отказал. Последвали две писма от администрацията на “Дондуков 2 ” и Каракачанов персонално се разпоредил да се отговори позитивно. Част от документите, към 12 броя, са предоставени на президента Румен Радев.

Ден, откакто Народно събрание утвърди кабинетът да стартира договаряния със Съединени американски щати за F-16, Джеймс Робинсън, шеф в компанията производител на F-16 – “Локхийд Мартин ”, съобщи, че договорка с България може да има след 6 до 9 месеца. От своя страна Йоаким Ваклин, шеф в Агенцията за отбранително имущество на Швеция, изпрати писмо до медиите, в което се твърди, че офертата за “Грипен ” е преференциална за България и остават в подготвеност за договаряния. Съобщава се, че те оферират 10 изтребителя с въоръжение и съоръжение на цена под 767 млн. евро.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР