Швеция е трябвало да направи повече за борба с коронавируса

...
Швеция е трябвало да направи повече за борба с коронавируса
Коментари Харесай

Властите в Швеция признаха, че е трябвало да вземат по-строги мерки срещу коронавируса

Швеция е трябвало да направи повече за битка с ковид и за попречване на доста по-високия % смъртни случаи в съпоставяне със прилежащите страни. Това сподели през днешния ден основният епидемиолог от Службата за публично здраве Андерш Тегнел, представен от Ройтерс.

Почти 4500 шведи са умряли от болестта, което е по-висок индикатор на смъртност спрямо Дания, Норвегия и Финландия. На този декор нарастват рецензиите против решението на държавното управление да не наложи толкоз строги карантинни ограничения, колкото в други европейски страни.

Тегнел съобщи, че от днешна позиция може да каже, че Швеция е трябвало да предприеме по-активни ограничения. " Ако още веднъж се сблъскаме със същата болест, разполагайки с информацията, която имаме за нея през днешния ден, считам, че щяхме да предприемем нещо приблизително сред това, което направи Швеция, и направеното от останалия свят ", сподели основният епидемиолог пред шведското радио и добави: " Категорично считам, че можехме да се оправим по-добре със обстановката ".

" Разбира се, че има капацитет за по-добра реакция от това, което направихме в Швеция. Ще бъде добре да се реши, кое тъкмо би трябвало да бъде затваряно, с цел да се ограничи разпространяването на заболяването ", добави Тегнел, представен от ДПА.

В съпоставяне с други страни Швеция вкара най-леките карантинни ограничения за битка с ковид. Докато по-голяма част от европейските страни, в това число Норвегия, Дания и Финландия затвориха учебните заведения, магазините и бизнесите, спирайки множеството публични действия, Швеция разчиташе повече на доброволни ограничения, обществена отдалеченост и апели за съблюдаване на хигиена за ограничение на епидемията. Страната затвори старческите домове за гости в края на март, само че близо половината от смъртните случаи се точно на възрастни хора, живеещи в сходни домове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР