Швеция е световен шампион по хокей на лед за 11-и

...
Швеция е световен шампион по хокей на лед за 11-и
Коментари Харесай

Дузпи донесоха 11-а световна титла на Швеция в хокея на лед

Швеция е международен първенец по хокей на лед за 11-и път в историята си и за втора поредна година. " Тре кронур " надделя Швейцария с 3:2 след дузпи в един от най-драматичните финали в последните години.

Шведите, които завоюваха купата преди година след триумф над Канада, срещнаха съществени компликации до момента в който пречупят Швейцария. Два пъти " кръстоносците " повеждаша след попадения на Нино Нидерайтер (16-а минута на първата третина) и Тимо Майер 3.13 след началото на втората част). Шведите обаче демонстрираха темперамент и изравняваха с точни осъществявания на Густав Найкист и Мика Зибеняд.

Попаденията във втората третина паднаха при обстановки на пауърплей. За сметка на това третата оследна част беше напълно тактическа борба и не предложи нищо забавно.

При дузпите огромна роля имаха двамата вратари Андерс Нилсон и Леонардо Дженони. Швейцария стартира с тъкмо осъществяване на Андригето, до момента в който за шведите Зибеняд и Ракел пропуснаха.

 Вратарят на Швеция Андерс Нилсон се трансформира в воин при дузпите.
© Reuters

Вратарят на Швеция Андерс Нилсон се трансформира в воин при дузпите.

Точно тогава обаче Нилсон направи четири следващи спасявания против Фиала, Корви, Хаас и Нидерайтер, до момента в който за шведите точни бяха Екман-Ларсон и Форсберг, с което купата отиде в " Трите корони ".

Титлата е втора поредна за Швеция. Тимът стъпва на върха в хокея, откакто детронира Канада. Преди това точно " кленовите листа " бяха първенци в две следващи години (2015 и 2016).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР