Шведското правителство предложи създаването на международен трибунал, който да съди

...
Шведското правителство предложи създаването на международен трибунал, който да съди
Коментари Харесай

Швеция предлага международен трибунал за Ислямска държава

Шведското държавно управление предложи основаването на интернационален арбитражен съд, който да съди бойците от "Ислямска страна " за закононарушенията, осъществени в Ирак и Сирия, оповестява NewEurope.

Министърът на вътрешните работи на Швеция Микаел Дамберг посети Лондон и Холандия, с цел да лобира за шведската самодейност, която ще бъде моделирана по образеца на сходни трибунали, основани след геноцида в Руанда през 1994 година и войните в някогашна Югославия.

Според Дамберг арбитражен съд, основан в Ирак, ще значи по-лесен достъп до очевидци, доказателства и местопрестъпления. Кюрдските войски са задържали към 100 шведски жители, които са се включили към "Ислямска страна " и желаят да ги депортират в техните страни на генезис.

Очаква се Швеция да организира европейска среща на високо ниво през юни, с цел да прегледа обстановката и чака Обединеното кралство, Франция и Холандия да вземат участие.

Организацията на обединените народи е виновна за нарушаванията на човешките права и военните закононарушения. "Ислямска страна " също извърши етническо пречистване в исторически мащаб в Северен Ирак. Джихадистката формация е необятно известена с видеоклиповете си за обезглавявания и други типове изтезания както на бойци, по този начин и на цивилни, унищожаването на обекти на културното завещание и половото подчиняване на немюсюлмански дами и девойки в Сирия и Ирак.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР