Шведското правителство обяви, че насърчава работата от дома поне до

...
Шведското правителство обяви, че насърчава работата от дома поне до
Коментари Харесай

Шведите ще си работят от вкъщи поне до Нова година

Шведското държавно управление разгласи, че предизвиква работата от вкъщи най-малко до Нова година. Това става, откакто страната мина прага от 80 хиляди инфектирани с ковид, оповестява Агенция Франс Прес.

Агенцията за публично здраве означи, че „ в случай че контактите още веднъж се усилят, съществува забележителен риск от ново разпространяване през есента “.

В четвъртък Швеция разгласи нови 318 доказани случая на COVID-19, като общият им брой доближи 80 100. В страната са регистрирани общо 5 739 смъртни случая, свързани с новия ковид.

Още от началото на пандемията страната единствено предлагаше хората да съблюдават обществена отдалеченост, да работят от у дома там, където е допустимо и да заобикалят градския превоз. Единствената възбрана бе за събиране на повече от 50 души, както и ограничавания при визитата на старешки домове. Заведенията останаха отворени, само че не можеше да се поръчва непосредствено от бармана. Правителството описваше неведнъж пандемията като "маратон, а не спринт " и бе изрично, че те са определени, с цел да работят по-дълго.

Стратегията на Швеция не бе ориентирана към това да се резервира стопанската система, само че въпреки всичко управляващите обявиха, че в случай че държат бизнесите отворени, безработицата, банкрутите и загубите ще са по-малко. Според изследване на скандинавската банка SEB през интервала на карантината шведите са харчели повече пари от съседите си. Но даже и това не им е помогнало - тази година стопанската система на Швеция ще се свие с 5%.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР