Шведското правителство желае да разполага с повече изпълнителна власт, включително

...
Шведското правителство желае да разполага с повече изпълнителна власт, включително
Коментари Харесай

Правителството на Швеция иска повече правомощия за борба с вируса

Шведското държавно управление желае да разполага с повече изпълнителна власт, в това число правото да затваря летища и железопътни гари без единодушието на Народното събрание, в битката с разпространяването на ковид, съобщи министърът на опазването на здравето и обществените въпроси Лена Халенгрен, представена от Ройтерс.

" Виждаме какъв брой бързо може да се трансформира обстановката в Швеция и Европа и имаме потребност от повече благоприятни условия, с цел да сме в положение да реагираме, в случай че обстановката го постанова ", сподели тя в публикувано през днешния ден изказване.

Засега ограниченията в Швеция против разпространяването на вируса са доста по-меки спрямо останалите европейски страни. Шведите към момента могат да посещават фитнес зали, да се хранят в заведения за хранене, а учебните заведения и университетите са отворени, отбелязва Ройтерс.

Оглавяваното от социалдемократите държавно управление декларира, че няма законов мандат да реагира остро на пандемията, която до момента е предизвикала гибелта на над 400 души в Швеция. Кабинетът споделя, че Народното събрание ще има опцията да утвърди възможни ограничаващи ограничения, които няма да включват изключително състояние. Правителството упорства да получи от депутатите спомагателни пълномощия за период от три месеца, само че не е ясно по кое време ще стане това, отбелязва Ройтерс.

Агенцията напомня, че в Швеция работи възбрана за събиране на повече от 50 индивида на едно място и са затворени за визити старческите домове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР