Шведският специалист Ларс Лагербак може да напусне поста селекционер на

...
Шведският специалист Ларс Лагербак може да напусне поста селекционер на
Коментари Харесай

Лагербак напуска, ако Норвегия не ни бие

Шведският експерт Ларс Лагербак може да напусне поста селекционер на Норвегия. Това ще се случи, в случай че скандинавците не ни победят в идния дуел във вторник. Сблъсъкът се явява мачбол за първото място в класирането в нашата група 3 в шампионата Лига на нациите. Преди срещата България води с 9 точки, втори е отборът на Норвегия с 6. Играчите на Лагербак се нуждаят от наложителен триумф. При подобен, само че и с „чиста мрежа“, скандинавците ще поведат в класирането.

„Ако спечелим групата, ще продължа да работя – сподели шведът. – При неуспех сядаме за договаряния, с цел да забележим дали съм верният човек за поста. Какъв е смисълът да оставам, в случай че тимът не се развива?“.

Медите в Норвегия подлагат на критика постоянно Лагербак. 70-годишният експерт най-често го отнася, поради прекомерно защитната игра.

„Победихме Словения без да блестим – написа вестник „Дагбладе“. – И двата тима не предложиха страховит футбол, само че значимото бе, че Норвегия завоюва. Сега ни следва най-сериозното тестване. Дано в тази среща Лагербак намерения повече за офанзивата, а не за защитата. Шведският треньор не би трябвало да не помни, че положителната отбрана постоянно ще бъде втора по хубост, от това, което една игра може да предложи.“

За борбата с България треньорът привика Мартин Йодегард. Вундеркиндът бе с младежката гарнитура на скандинавците, само че явно Лагербак има потребност от атакуващия футболист, който е благосъстоятелност на „Реал“ (Мадрид).

Снимка: БУЛФОТО
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР