Шведският производител Volvo се отказва от дизеловите и бензиновите двигатели

...
Шведският производител Volvo се отказва от дизеловите и бензиновите двигатели
Коментари Харесай

Volvo оставя флагмана си без дизелови и бензинови мотори

Шведският производител Volvo се отхвърля от дизеловите и бензиновите мотори при флагмана си S90. Продажбата на версиите с мотори с вътрешно горене ще бъде спряна последователно от всички пазари в Европа до края на годината.
В някои страни от Стария континент моделът към този момент се предлага единствено във версия T8 с plug-in хибриден задвижващ елемент. Той включва 2,0-литров бензинов турбомотор с 4 цилиндъра, разрастващ 300 к.с., електромотор с мощ 86 к.с., инсталиран на задната ос и литиево-йонна батерия с потенциал 11,6 кВт/ч. Само на ток този вид изминава до 56 км.
Стандартното съоръжение за S90 включва 19-цолови алуминиеви джанти, LED фарове, кожена тапицерия, двузонов климатик, отопляеми предни седалки, 12,3-инчов дигитален приборен панел и информационно-развлекателна система с 9-инчов екран. В България цените на тази версия на седана започват от 136 000 лева На наши пазар дизеловите и бензиновите разновидности към момента се оферират.
Засега рестриктивните мерки засягат единствено седана, до момента в който комбито V90 ще продължи да се предлага с чисти бензинови и дизелови мотори. Решението на Volvo да стартира да отстранява тези мотори от моделите си са новите стандарти на нездравословни излъчвания в Европейски Съюз. От 1 януари междинните равнища за гамата на всеки производител за 95 гр СО2 на км.
За всеки грам от горната страна ще се заплаща санкция от 95 евро. При S90 във вид с 2,0-литров дизелов мотор със 190 к.с. равнищата на СО2 са 147 гр/км, което значи близо 5000 евро за всяка продадена численост от модела.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР