Шведският премиер Стефан Льовен призова за сериозно намаляване на броя

...
Шведският премиер Стефан Льовен призова за сериозно намаляване на броя
Коментари Харесай

Шведският премиер призова за сериозно намаляване на търсещите убежище в страната

Шведският министър председател Стефан Льовен прикани за съществено понижаване на броя на търсещите леговище, идващи в Швеция, съобщи изданието Тhe Local, отбелязвайки, че този ход надясно по въпроса за убежището към този момент заплашва съдружната му договорка с проимигрантската Зелена партия.

В изявление, оповестено в петък във вестник Dagens Nyheter, Льовен сподели, че чака миграцията да продължи да бъде един от огромните въпроси в шведската политика през идните години.

Трябва да покажем, че броят на търсещите леговище ще бъде по-малък, тъй че да реализираме триумф в интеграцията, сподели министър председателят, съгласно който по този начин хората ще видят, че тези, които идват в Швеция, работят и имат принос.

По-острата изразителност на Льовен за имиграцията незабавно провокира реакция от представители на " Зелените ".

" Швеция не би трябвало да се включва в конкуренцията към дъното, в която всички други страни вземат участие ", разяснява представителят на партията по въпросите за миграцията.

По-твърдата позиция на премиера наподобява цели да притегли гласове от популистката партия " Шведски демократи ", която през последните месеци означи прогрес в социологическите изследвания, изпреварвайки социалдемократите от пръв път в серия от анкети през декември.

Лидерът на опозиционната Умерена партия Улф Кристерсон съобщи: " Несериозно е да казвате неща, които в действителност нямате поради ".

Пред вестника Льове изясни, че не е склонен с други в партията му, съгласно които социалдемократите би трябвало да последват сътрудниците си в Дания, наподобявайки имиграционната изразителност на популистката десница.

Той изясни, че партията му работи по имиграционна договорка с други партии в Народното събрание, а държавното управление му работи с Европейски Съюз за основаването на обективна система за даване на леговище в страните членки.

" Отговорното равнище е това, при което одобряваме такова количество, че възрастните да могат да си намерят работа, децата да вървят на учебно заведение и да можем да се оправим с грижите за хората в преклонна възраст ", добави министър председателят. " Тези, които идват тук, би трябвало да стартират работа, и ние виждаме, че в този момент това става по-бързо. Преди отнемаше девет до 10 години някои групи да си намерят работа. Сега лишава четири години и понижава ", сподели още той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР