Шведският предприемач Даниел Ек, известен най-вече като основател на най-голямата

...
Шведският предприемач Даниел Ек, известен най-вече като основател на най-голямата
Коментари Харесай

Основателят на Spotify иска да купи футболният клуб “Арсенал“

Шведският бизнесмен Даниел Ек, прочут най-много като създател на най-голямата платформа за стриймване на музика Spotify, разгласи, че има съществено желание да придобие британския футболен тим „ Арсенал “. Той насочи оферта от 1,8 милиарда паунда (2,5 милиарда долара) на настоящия собственик на тима американския милиардер Стан Кройнки.

Ек, който е почитател на тима от дете, съобщи, че задачата му е отборът да стартира да се развива по-добре. Той получи поддръжката на някогашни именити играчи на „ Арсенал “, като Тиери Анри, Денис Бергкамп и Патрик Виера. Даниел Ек също по този начин дава очаквания на почитателите на тима, като даде обещание последователите също да вземат участие в ръководството на тима.

Настоящият притежател Кройнки обаче съобщи, че  няма желание да продаде нито една акция на тима. От както " Арсенал " е негова благосъстоятелност от 2011 година тимът има извоювани 4 Суперкупи на Англия.

„ Наясно съм, че договарянията по сходна договорка не могат да приключат за един ден. Готов съм за дълъг развой и разполагам с благоприятни условия за доста съществени договаряния “, разяснява в отговор Даниел Ек.

Не е изцяло ясно по какъв начин той ще финансира възможната договорка. Известно е, че Ек има 9% от акциите на Spotify, което прави към 4,3 милиарда $. Наблюдатели разясняват обаче, че той не може да си разреши да продаде акции за 2,5 милиарда $, тъй като това ще срине цената на компанията.

Така или другояче пазарите все още реагират мощно отрицателно на желанията на Ек. Вчера макар че Spotify означи облага за първото тримесечие на 2021 година цената на акцията се срина с 12%,  значително поради понижаващия се растеж в броя нови консуматори на стрийминг платформата, само че и поради новината по отношение на офертата за „ Арсенал “.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР