Шведският орган по въпросите за равнопоставеността и организацията за сътрудничество

...
Шведският орган по въпросите за равнопоставеността и организацията за сътрудничество
Коментари Харесай

Швеция информира украинци, българи, румънци и поляци за риска от експлоатация

Шведският орган по въпросите за равнопоставеността и организацията за съдействие Съвет на балтийските страни започват през днешния ден взаимна осведомителна акция против човешката експлоатация #BeforeYouGo. Целта на акцията е да се осведомят хората в Украйна, България, Полша и Румъния, които възнамеряват да търсят работа в Швеция, за рисковете и за правата на пазара на труда в Швеция. 

Кампанията #BeforeYouGo се състои от информативен филм в YouTube, в който хора от тези страни, които към този момент са се открили в Швеция, споделят опита си и дават препоръки на своите сънародници. 

" Експлоатацията на хора се реализира в необятен мащаб, освен в сенчестата страна на обществото, а и измежду нас. Ето за какво е значимо лицата, на които им следва да търсят работа в Швеция, да знаят какви опасности и права съществуват тук ", споделя Паулина Болтон, проверяващ в региона на трафика на хора в Шведския орган по въпросите за равнопоставеността.



В редица сектори съществува употребата на хора и трафик на хора за насилствен труд. Сред тях са строителния бранш, хотелиерството и заведенията за хранене, брането на горски плодове както и услуги в семейството. В доста случаи закононарушенията се осъщствяват през националните граници и могат да обхащат както страните на генезис, по този начин и директни страни и страни на дестинация. В Швеция употреба на хора съществува, наред с други сектори, при брането на горски плодове, хотелиерството и ресторантьорството, градинарството, строителството и пътностроителни (асфалтови и паважни) работи. 

" Експлоатацията на хора и трафикът на хора са тежки престъппления, които се усилват по време на рецесия. Надявам се, че акцията ще способства за това повече хора да намерят безвредни пътища за работа ", споделя Еди Муджай, старши консултант към Съвета на балтийските страни. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР