Шведският мебелен гигант ИКЕА се съгласи да плати обезщетение от

...
Шведският мебелен гигант ИКЕА се съгласи да плати обезщетение от
Коментари Харесай

ИКЕА ще плати 46 млн. долара за загинало под неин скрин дете

Шведският мебелен колос ИКЕА се съгласи да заплати обезщетение от 46 млн. $ на родителите на двегодишно момче, което починало затиснато от създаден от компанията скрин, предадоха международните организации във вторник.

Малкият Джозеф Дудик умрял в дома си в Калифорния, откакто се опитал да се покатери върху тежащия 32 кг скрин, който се обърнал върху детето и го затиснал.

Само година по-рано този модел мебел бил отдръпнат от пазара от Комисията за отбрана на потребителите поради гибелта на три други двегодишни деца, които също са били затиснати. Преди тези трагични произшествия от ИКЕА призовавали клиентите си да захванат скриновете за стената като мярка за сигурност, само че е имало консуматори, които не са разбрали за казуса и не са подозирали, че тежката мебел може да е проектирана нестабилна.

След като през 2016 година ИКЕА приема да заплати обезщетение от общо 50 млн. $ за гибелта на двете момченца и едното момиченце, компанията взема решение да изтегли всички такива модели от продажба и да спре производството им

Родителите на Джозеф – Джолийн и Крейг, са предявили желае против ИКЕА, тъй като не са били предизвестени за заплахата от продадения им скрин. Тя на собствен ред е приела да заплати компенсацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР