Шведският журналист Патрик Еквал, който наклевети Стефка Костадинова в национален

...
Шведският журналист Патрик Еквал, който наклевети Стефка Костадинова в национален
Коментари Харесай

Шведският журналист изтри клипа, в който сипе клевети по адрес на Стефка Костадинова

Шведският публицист Патрик Еквал, който наклевети Стефка Костадинова в народен ефир, потвърждавайки, че тя е била " натъпкана с допинг " при слагането на върха от 209 см в скока на височина, е премахнал от " Туитър " клипа от присъединяване си в куизшоуто " Muren " по SVT.

Еквал бе споделил в обществените мрежи точно частта с обвиняванията по адрес на именитата ни шампионка.

Преди няколко дни в особено изявление за bTV, Еквал разясни, че изявлението му е било... смешка. Преди това Костадинова, чийто връх е непостижим към този момент 34 години, разгласи, че поради името и престижа на българския спорт няма да остави нещата по този начин и ще си търси правата по правосъден път.

Министерството на младежта и спорта също застана зад президента на Българския олимпийски комитет.

55-годишният Еквал е кореспондент и коментатор за TV4 с богат опит в отразяването на леката атлетика. Основният му претекст за позорната офанзива против една от най-знаменитите лекоатлетки за всички времена се смята фактът, че той скрито се надява, че върхът на Костадинова от 209 см все в миналото ще бъде анулиран и по този начин, а първо място във безконечната класация с най-хубаво достижение ще излезе любимката му Кайша Берквист, която през 2006-а преодолява 208 см на шампионат в зала в Германия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР