Шведският град Гьотеборг, столицата на Беларус Минск и полската провинция

...
Шведският град Гьотеборг, столицата на Беларус Минск и полската провинция
Коментари Харесай

Три кандидатури за домакинство на ЕП по лека атлетика

Шведският град Гьотеборг, столицата на Беларус Минск и полската провинция Силезия са трите утвърдени претендента за хазаин на европейското състезание по лека атлетика през 2024 година, заяви Европейската атлетическа асоциация. По непотвърдени данни финландският град Тампере също е имал интерес към шампионата, само че градската администрация по този начин и не е издигнала публично кандидатура.

През април 2020 година Европейската атлетическа асоциация ще уточни и печелившата кандидатура. С максимален опит в организацията на сходни събития е Гьотеборг, който одобри европейското състезание през 2006 година, а също така бе хазаин на международното състезание през 1999 година. Минск пък ще провежда през актуалната година второто издание на Европейските игри.

Европейското състезание в олимпийска година, каквото е това през 2024-та, е със скъсен на брой дисциплини, като в него няма маратонски бягани и спортно вървене. В неолимпийски години европейският шампионат е част от Европейските шампионати по разнообразни типове спорт, които дебютираха в Берлин и Глазгоу през 2018 година. Следващото европейско състезание по лека атлетика ще се организира в Париж през 2020 година, а домакинът на шампионата през 2022 година към момента не е определен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР