Шведският гигант за мебели на достъпни цени ИКЕА ги вдига

...
Шведският гигант за мебели на достъпни цени ИКЕА ги вдига
Коментари Харесай

ИКЕА официално вдига цените си средно с 9%

Шведският колос за мебели на налични цени ИКЕА ги подвига приблизително с 9% в международен мащаб. Това е повече от алегоричен образец за инфлацията сега. Компанията не е повишавала цените от началото на пандемията, само че се отхвърли от тази политика, откакто записва 17% спад в облагите през последния месец на предходната година, оповестява „ Евронюз “.

Според изказването, оповестено от ИКЕА, корекцията е нужна, с цел да се компенсират увеличените разноски за превоз и първични материали. То също по този начин ще служи за гарантиране на конкурентоспособността и устойчивостта на компанията, която ще продължи да бъде крайъгълен камък, осигурявайки „ налични цени “ на своите клиенти.

Истината е, че съгласно вестник „ Гардиън “, който първи заяви за покачването на цените, нарастването е видимо още предходната Коледа. Някои цени са се повишили с до 50%, доста над оповестените от компанията 9%. Инфлацията доближи 5% през ноември предходната година в Европейски Съюз, което е най-високото равнище от въвеждането на еврото през 1999 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР