Шведският диджей Avicii (роден като Тим Берглинг) е починал на

...
Шведският диджей Avicii (роден като Тим Берглинг) е починал на
Коментари Харесай

Почина известният диджей Avicii

Шведският диджей Avicii (роден като Тим Берглинг) е умрял на 29 години.

Това заяви сп. " Билборд ".

С дълбока тъга оповестяваме за загубата на Тим Берлинг, прочут Avicii. Той е открит мъртъв в град Маскат в Оман. Това е станало през днешния ден, заяви представител на диджея.

В момента не се разкриват детайлности към гибелта на създателя в Оман.

Шведският диджей Avicii е роден като Тим Берглинг.

Avicii е интернационална поп звезда. Най-известната му ария " Wake Me Up " имаше платинов триумф и доближи до номер 4 в класацията на Billboard`s Hot 100. В танцовите ранглисти той имаше седем Топ 10 шлагери, напомня организация " Блумбърг ".

Avicii бе номиниран за две награди " Грами ", две MTV Europe Music Awards и една премия " Билборд музика ".

Смъртта му идва единствено дни, откакто е номиниран за премията " Билборд Музика " за 2018 година за най-хубав танц / електронен албум за неговия ЕР " Avicii (01) ".

Avicii в предишното страда от изострен панкреатит, частично заради прекалено пиянство. След като през 2014 година му отстраниха жлъчката. Това стана причина той да анулира поредност от изяви в опит да се възвърне. Той прекъсна турнето си през 2016 година, само че продължи да прави музика в студиото.

" Беше доста бясно странствуване. Започнах да продуцирам, когато бях на 16 години. Започнах да пътувам на 18-годишна възраст. От този миг нататък аз просто скочих на 100% ", споделя за сп. " Билборд " Avicii.

През есента на 2013 година Avicii издаде своя първи студиен албум " True ", който стана платинен в Австрия, Канада, Мексико, Норвегия, Полша, Швеция и Англия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР