Шведският административен съд даде на 106-годишната афганистанка Бибихал Узбеки, която

...
Шведският административен съд даде на 106-годишната афганистанка Бибихал Узбеки, която
Коментари Харесай

Швеция се отказа да депортира 106-годишната сляпа афганистанка

Шведският административен съд даде на 106-годишната афганистанка Бибихал Узбеки, която искаше да депортира по-рано тази година, краткотрайно леговище в Швеция, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Шведският Апелативен съд по въпросите на миграцията анулира решението на Шведската организация по миграцията дамата да бъде депортирана. Тя е със сериозна степен на неработоспособност и едвам приказва, а също по този начин е и сляпа.

Съдът уточни, че е взел под внимание мощно напредналата възраст на дамата, както и нейното доста тежко здравословно положение. Становището на организацията по миграцията е било, че възрастта сама по себе си не е съображение за даване на леговище.

Тя е получила позволение за краткотрайно престояване за период от 13 месеца, което изтича на 19 юли 2019 година

106-годишната Бибикхал Узбек от Афганистан е може би най-възрастната бежанка в света. Тя е на 105 години, когато синът и внуците и я носят на тил, прекосявайки планински пътеки от Кундуз в Североизточен Афганистан през Иран и Турция, с вярата да потърсят леговище в Европа през 2015 година

В родното и място - Кундуз, текат тежки конфликти сред афганистанските сили за сигурност и талибаните. По-рано тази година шведските управляващи обявиха, че тя би трябвало да се върне там, само че въпреки всичко размислиха.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР