Шведските власти заявиха днес, че 25 пожара продължават да горят

...
Шведските власти заявиха днес, че 25 пожара продължават да горят
Коментари Харесай

Горски пожари бушуват в Швеция, властите забраниха барбекюто

Шведските управляващи обявиха през днешния ден, че 25 пожара не престават да горят в горите в цялата страна, като прецизираха, че обстановката ненапълно се е нормализирала, само че остава сериозна, съобщи STV.

Пожарите, които започнаха по-рано този месец, се разпространиха бързо заради извънредно сухото и горещо време. От седмици не е имало мощни дъждове. Според метеорологичната работа това е най-горещият юли в Швеция от най-малко 260 години.

Горските пожари са обхванали повърхност от 250 кв. км. Според оценката на шведската организация за горите загубите възлизат на към 900 млн. крони (101 милиона долара), въпреки че част от дървесината от изгорелите гори ще може да се употребява в строителството.

В опит да предотврати появяването на нови горски пожари шведската национална организация за битка с изключителни обстановки прикани локалните и районни управляващи да засилят използването на възбраната за палене на огън навън и на скари за грил в частни градини.

" Рискът от пожари ще доближи извънредно високи нива в цяла Швеция в края на седмицата. Следователно контролът върху възбраните за палене на огън би трябвало да бъде засилен, с цел да се избегне появяването на нови пожари ", съобщи говорителка на организацията.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР