Шведските власти претърсиха централния офис на Swedbank като част от

...
Шведските власти претърсиха централния офис на Swedbank като част от
Коментари Харесай

Претърсиха централния офис на Swedbank

Шведските управляващи претърсиха централния офис на Swedbank като част от следствието на банковите интервенции по обвинявания в пране на пари в балтийските клонове на банката, заяви Bloomberg.

Скандалът с обвиняванията за пране на парите на Swedbank се разрасна доста по-сериозно през тази седмица на фона на отчетите, че банката се проверява от американските управляващи по отношение на даване на подвеждаща информация.

Бившият ръководител на акцията на Тръмп и наказан нарушител Пол Манафорт е измежду тези, които са получили подозрителни заплащания, направени посредством кредитора, основан в Стокхолм.

Събитията унищожиха към една десета от пазарната стойност на банката, откакто цената на акциите се намали след първия изблик на абсурда предишния месец, достигайки 6,5 милиарда $ изгубена пазарна стойност, или към 25%.

Междувременно централата на Swedbank през днешния ден бе претърсена от шведската Служба за икономическа престъпност, като част от следствието дали е нарушила разпоредбите за вътрешна информация, давайки на своите най-големи акционери авансово известие за отчет на SVT за изпиране на пари, излъчен на 20 февруари.

Шведският заемодател е изгубил повече от една пета от цената си, откакто е бил обвързван с Danske Bank, чийто естонски клон е бил употребен за 200 милиарда евро (227 милиарда долара) от подозрителни заплащания сред 2007 и 2015 година

Регулаторите в Швеция, Естония, Латвия и Литва започнаха взаимно следствие на Swedbank, откакто SVT през февруари оповестиха, че подозрителни транзакции на стойност минимум 40 милиарда шведски крони (4,3 милиарда долара) са осъществени сред балтийските сметки на Swedbank и Danske Bank през същия интервал.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР