Шведските прокурори подадоха официално искане за задържане на Джулиан Асандж

...
Шведските прокурори подадоха официално искане за задържане на Джулиан Асандж
Коментари Харесай

Шведската прокуратура поиска арест на Асандж по подозрение в изнасилване

Шведските прокурори подадоха публично искане за задържане на Джулиан Асандж по съмнение в обезчестяване - първа стъпка към настояването му за изгонване в Швеция, съобщи БГНЕС. В момента Асандж е във Англия, където беше наказан на 50 седмици затвор за нарушение на английското право.

Задържането на някого в негово неявяване е общоприета част от шведската правосъдна процедура, в случай че обвиненият е отвън страната или не може да бъде открит.

Искането последва обновеното следствие за обезчестяване предходната седмица, а шведският заместник-директор на прокуратурата Ева-Мари Персън добави, че откакто съдът удовлетвори настояването, тя ще изиска от английските управляващи да трансферират Асандж в Швеция.

"Ако съдът позволи задържането му, ще издам европейска заповед за арест по отношение на предаването му на Швеция ", сподели Персон.

Австралиецът, който се бе укрил в еквадорското посолство в Лондон в продължение на седем години, с цел да избегне изгонване в Швеция, беше задържан от английската полиция на 11 април, откакто Еквадор го съобщи.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР