Шведските компании Volvo и Scania обявиха спиране на бизнеса си

...
Шведските компании Volvo и Scania обявиха спиране на бизнеса си
Коментари Харесай

Какво се случва с вносните автомобили в Русия

Шведските компании Volvo и Scania оповестиха прекъсване на бизнеса си в Русия. Volvo краткотрайно не продава и не доставя нови коли в Русия, нито създава камиони в завода си в Калуга. Scania от своя страна още предходната седмица е лимитирала доставките на камиони и аварийни елементи, само че това стана известно едвам в този момент. В същото време някои дистрибутори не престават да работят, макар че не изпращат коли до дилъри.

За това, че Volvo и Scania са спрели активността си в Русия, заяви ТАСС. Говорителят на Volvo Бен Фулдс изясни прекъсването на продажбите и доставките като " евентуални опасности, свързани с търговията с Русия, както и глобите, наложени от Съединени американски щати и Европейски Съюз ". Scania разяснява обстановката по следния метод: „ Не сме съобщили, че сме решили да спрем работата въз основа на обстановката, защото всяка казана дума в този момент рискува да се трансформира в в допълнение гориво в спора и да раздуха рецесията.

От съветския офис на Toyota оповестиха, че заводът в Санкт Петербург сега работи както нормално – там се сглобяват на две смени кросоувърите RAV4 и седаните Camry. От Mitsubishi означиха, че " към днешна дата и сега " заводът работи по график, колите се изпращат до дилъри. Междувременно Ройтерс оповестява, че световният офис на японската компания обмисля прекъсване на производството и продажбите поради глобите, само че съветското посланичество твърди, че тази информация " не е вярна ". Заводът на Nissan в Санкт Петербург сега работи, само че доставката на коли до дилърите не се прави. „ Въпросът за обновяване на доставките се взема решение “, сподели пред Motor представител на марката. " Ще продължим да преглеждаме обстановката. "

Ситуацията разясниха и представители на китайските марки. От Chery споделят, че " логистичните сътрудници работят както нормално, само че покупките за дилъри са краткотрайно прекъснати, до момента в който изкупните цени не бъдат изяснени. " Към момента няма проверка на цената на дребно. Geely краткотрайно спря доставката на коли до дилърите " за оценка на икономическата обстановка, както и заради зародили компликации в региона на логистиката ". Представителството желае да ревизира цените на колите на склад от формалните продавачи. „ Информация за промени в цените и обновяване на доставките се чака до една седмица “, подчертаха от компанията.

Ден по-рано стана известно, че заводът PSMA и марките, които са част от концерна Stellantis, работят както нормално, а Volkswagen (Audi, Skoda, Porsche, Volkswagen, Volkswagen Commercial Vehicles, Bentley, Lamborghini и Ducati) е спрял доставки на коли до съветски дилъри. Освен това дилърите не получават коли Jaguar Land Rover и General Motors (представени в Русия единствено от марката Chevrolet), а Daimler Truck AG прекрати съдействието с KamAZ и спря доставката на съставни елементи за съветски камиони. Както към този момент ви информирахме от Mercedes подвигнаха цените на колите си с 20%, само че обявиха, че макар информацията от някои медии, Mercedes-Benz не има намерение да стопира доставките на коли и аварийни елементи за Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР