Шведски учени установиха, че мъжете изневеряват повече, ако са завършили

...
Шведски учени установиха, че мъжете изневеряват повече, ако са завършили
Коментари Харесай

По-високото образование предразполага мъжете към изневери

Шведски учени откриха, че мъжете изневеряват повече, в случай че са приключили лицей или са бармани, заяви в. " Дейли мейл ".

Работата в бар подготвя и дамите към изневери, само че не и в случай че ако са приключили лицей. Това настояват учени от университета на Стокхолм, които са следили стотици хиляди двойки повече от 20 години.

Хората, които набират висококвалифицирани експерти, също са огромни флиртаджии.

Учените мислят, че ресторантьорството и търсенето на експерти подготвят към афери, тъй като хората прекарват повече време служебно с представители на другия пол. Що се отнася до образованието, обаче те не могат да дадат пояснение за какво се отразява друго на мъжете и дамите.

Най-верни са фермерите, библиотекарите, фармацевтите.

Учените са наблюдавали милиони двойки на възраст от 20 до 44 години, които са били фамилни от 1981 година до 2002 година, съобщи Българска телеграфна агенция Всички са работили най-малко една година. За този 21-годишен интервал повече от 215 000 от следените фамилии се развели.

Резултатите демонстрират, че мъжете два пъти по-често провокират раздробяване на брака. Причините за това може да са няколко.

" Може да има културни фактори - разводът или промяната на колегата е по-приемлив за мъжете, или мъжете е по-вероятно да се възползват, в случай че са заобиколени от дами, само че не и противоположното " - сподели ръководителят на екипа доктор Каролине Угла.

Възрастта също има значение, що се отнася до риска от бракоразвод. Както мъжете, по този начин и дамите са по-склонни към афери на възраст от 23 до 29 години. Сключилите брак на 40 или повече години се развеждат съвсем два пъти по-рядко, в сравнение с тези, които са го създали на възраст от 16 до 22 години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР