Шведски учени откриха неизвестен досега орган, който предава на нервите

...
Шведски учени откриха неизвестен досега орган, който предава на нервите
Коментари Харесай

Учените откриха нов орган в човешкото тяло

Шведски учени откриха незнаен до момента орган, който предава на нервите сигнали за болежка. Той се намира под горната част на кожата.

Този орган се състои от верига от кафези, ситуирани наоколо до нервите. Той обкръжава нервните окончания като октопод. Преди не беше известно, че тези кафези вземат участие в чувството за болежка. Тази клетъчна конструкция е ситуирана тъкмо под повърхността на кожата.

Изследването е оповестено в списание Science. Учените са сюрпризирани от новото изобретение, тъй като от дълго време имат вяра, че нервните окончания на епидермиса са голи или най-малко нямат обвивка. Но структурата образува единна заплетена мрежа в цялото тяло, което води откривателите до изказванието, че тази конструкция съставлява обособен орган.
" Нашите проучвания демонстрират, че чувствителността към болежка се демонстрира освен в кожните нерви, само че и в този неотдавна открит орган, сензитивен към болежка ", споделя създателят на проучването Патрик Ернфорс. „ Новият орган е двуклетъчен рецептор, построен от нерв и шванова клетка “, прибавя той.

Тази констатация може да докара до създаването на нови обезболяващи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР