Шведски прокурор, който наблюдава разследването на изтичането на газ от

...
Шведски прокурор, който наблюдава разследването на изтичането на газ от
Коментари Харесай

Швеция затваря район около течовете на газ в Балтийско море

Шведски прокурор, който следи следствието на приключването на газ от тръбопроводи в Балтийско море, е разпоредил регионът да бъде затворен, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Разбирам огромния публичен интерес, само че сме при започване на авансово следствие и по тази причина не мога да навляза в детайлности какви следствени дейности подхващаме ", съобщи прокурор Матс Люнгквист, претрупан с досъдебното произвеждане поради " подозиран огромен бойкот ".

Шведската брегова защита заяви, че е неразрешено кораби, водолази, риболовни и подводни плавателни съдове да се доближават на по-малко от 9,3 километра от двата теча покрай крайбрежията на Швеция.

През уикенда датските управляващи споделиха, че течовете от газопроводите " Северен поток " 1 и 2 са спрели.

Шведската брегова защита обаче съобщи през вчерашния ден, че неин аероплан е съобщил, че по-малкият теч на " Северен поток 2 " се е нараснал и е достигнал към 30 метра в диаметър. Властите не споделиха за какво течът се е увеличен. Според бреговата защита другият теч – на " Северен поток 1 ", е спрял.

Миналата седмица тръбопроводите бяха развалени при подводни гърмежи покрай крайбрежията на Швеция и Дания, което докара до приключване на метан.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР