Шведски представители съобщиха, че скандинавската страна, която прие по-мек подход

...
Шведски представители съобщиха, че скандинавската страна, която прие по-мек подход
Коментари Харесай

Швеция доближи 3000 жертви на коронавируса

Шведски представители оповестиха, че скандинавската страна, която одобри по-мек метод за прекъсване разпространяването на новия ковид, записва близо 3000 жертви на Covid-19, осведоми Агенция Франс Прес.

Агенцията за публично здраве разгласи, че общо 23 918 са доказаните случаи, а умрелите доближиха 2941 след 87 нови жертви за ден.
 Леко закъснение на стопанската система на Швеция при започване на 2020 година
Леко закъснение на стопанската система на Швеция при започване на 2020 година

Скандинавската страна чака най-сериозно да бъде наранена от епидемията от ковид през второто тримесечие

" Ние се доближаваме до 3000 умряли, потресаващо огромен брой ", съобщи епидемиологът Андерс Тегнел на конференция.

Швеция не е налагала изключителни ограничения за разлика от другите европейски страни. Вместо това в Швеция се ползва метод, основан на " правилото на отговорността ". Страната разреши на учебните заведения, кафенетата, питейните заведения, заведенията за хранене и бизнесите да останат отворени, до момента в който в това време прикани хората и компаниите да съблюдават насоките за обществена отдалеченост.
 Швеция: Европейски Съюз организира бързо следствие за приложимост на ремдесивир
Швеция: Европейски Съюз организира бързо следствие за приложимост на ремдесивир

Решение с " висок приоритет " се чака до дни

Шведският метод е подложен на критика в чужбина и в страната, защото смъртността е надалеч по-висока от прилежащите скандинавски страни, които взеха решение да наложат ограничаващи ограничения.

В Швеция жертвите на ковид са 291 на 1 милион души . За съпоставяне в Норвегия са 40 души на 1 милион, в Дания - 87, а във Финландия - 45.

В Съединени американски щати, където има най-вече умряли от ковид спрямо останалите страни, се падат 219 умряли на 1 милион, което е по-ниско равнище от това в Швеция.

Въпреки това шведските управляващи са уверени, че техният проект е по-добър в дълготраен проект, защото фрапантните краткосрочни ограничения не са ефикасни и не оправдават отражението им върху обществото.
 Швеция ли? А цената?
Швеция ли? А цената?

Въпреки по-либералните ограничения упованията са, че Швеция на процедура няма да заплати по-малка икономическа цена от съседите си. Напротив. Цветелин Пенев е безапелационен: моделът е Южна Корея. Но дали западният човек ще е накривен

Във вторник в Швеция беше оповестено изследване, което демонстрира, че множеството шведи са трансформирали държанието си.

87% настояват, че съблюдават по-голяма отдалеченост от другите хора в магазините, заведенията за хранене и публичния превоз през тази седмица в съпоставяне със 72 на 100 предходната седмица.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 3,5 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 245 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират близо 3,6 млн. случая и над 257 000 умряли в 187 страни, възстановили са се повече от 1,2 млн. души.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР