Шведската верига за мебели и домашно обзавеждане IKEA отложи откриването

...
Шведската верига за мебели и домашно обзавеждане IKEA отложи откриването
Коментари Харесай

IKEA отлага отварянето на най-големия си магазин в Югоизточна Европа

Шведската верига за мебели и домашно обзавеждане IKEA отсрочи откриването на втория си магазин в Букурещ за идната година.

Отварянето на комерсиалния обект на бул. " Теодор Палади " в източната част на Букурещ в началото беше планувано да се случи в края на това лято.

 IKEA отваря втори магазин в румънската столица Букурещ
IKEA отваря най-големия си магазин в Югоизточна Европа на 60 км от България

Общата инвестиция е 86 милиона евро

" Вторият магазин в Румъния, който е и най-големият магазин на IKEA в Югоизточна Европа, е комплициран план и заради непредвидени вътрешни и външни фактори, датата на разкриване ще се реалокира през 2019 година ", обявиха представители на компанията пред вестник Ziarul Financiar.

Общата инвестиция в обекта, който се намира единствено на 60 км от границата с България, е над 80 милиона евро. Търговската му повърхност е 36 000 кв. м, което го трансформира в най-големия магазин на IKEA в района.

 IKEA строи трети магазин в Румъния - в Тимишоара
IKEA продължава експанзията в Румъния: наред е Тимишоара

Обектът би трябвало да бъде приключен до 3 години

Компанията приготвя и строителството на още един собствен магазин в Румъния - в Тимишоара, който ще обслужва клиентите в западната част на страната. Швeдcĸият тъpгoвeц cмятa дa инвecтиpa 431 млн. eвpo в Pyмъния пpeз cлeдвaщитe 10 гoдини.

IKEA Румъния регистрира продажби в размер на 131 млн. евро без Данък добавена стойност за финансовата година, приключваща на 31 август 2018 година, което е с 10.6% повече спрямо миналата година.

Около 3.2 млн. души посетиха другия магазин на шведската верига в Букурещ, а компанията продаде повече от 18.6 млн. артикули.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР