Шведската състезателка по борба Джени Франсон беше наказана за четири

...
Шведската състезателка по борба Джени Франсон беше наказана за четири
Коментари Харесай

Наказаха шведска боркиня за 4 години заради допинг

Шведската състезателка по битка Джени Франсон беше осъдена за четири години поради допинг. Франсон ще апелира решението на антидопинговия комитет в страната, само че съобщи, че " не е сюрпризирана ". Тя твърди, че комисията не е взела поради всички условия, в това число това, че лабораторията, която организира тестванията, не е спазила всички точки от протокола на Световната антидопингова организация.

Шведската антидопингова комисия, която подаде жалбата против Франсон, беше удовлетворена от решението, само че беше наясно, че то може да бъде обжалвано пред спортния арбитражен съд на Шведската спортна конфедерация. През февруари 32-годишната състезателка по битка разкри, че е дала позитивна допинг проба, само че сподели, че подозира бойкот.

Тогава Шведският олимпийски комитет я извади от олимпийския тим и съобщи, че пробите демонстрират следи от анаболния стероид " метилтестостерон ". Франсон се целеше в орден на Олимпийските игри в Токио. Тя завоюва бронз на Игрите през 2016-а в Рио де Жанейро, а също по този начин има медали на европейски и международни шампионати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР