Шведската природозащитничка Грета Тунберг, която сега се намира в Лос

...
Шведската природозащитничка Грета Тунберг, която сега се намира в Лос
Коментари Харесай

Грета Тунберг търси спешно с какво да стигне от Америка до Испания навреме за конференцията на ООН за климата

Шведската природозащитничка Грета Тунберг, която в този момент се намира в Лос Анджелис, сподели, че се нуждае от помощ, с цел да стигне до испанската столица Мадрид, с цел да участва на идната конференция на Организация на обединените нации за климата, оповестява Novini.bg.

``
реклама

Планираше се форумът да е в Чили и Грета да се придвижи по суша от Северна Америка до чилийската столица Сантяго. Но чилийските управляващи се отхвърлиха от семейството поради вълната от антиправителствени митинги, прераснали в принуждение. Така Мадрид беше определен публично да бъде хазаин на конференцията, предадоха международните организации.

" Тъй като конференцията беше публично преместена от Сантяго в Мадрид, ще не нуждая от известна помощ ", написа в Туитър Грета Тунберг.

" Оказа се, че съм прекосила половината свят, само че в неверната посока ", добави тя и добави към този текст ухилен емотикон. " Сега би трябвало да намеря транспортно средство, с цел да прекося Атлантическия океан през ноември. Ако някой може да ми откри транспортно средство, ще съм му доста признателна ", добави Грета, която отхвърля да пътува със аероплан, тъй като той отделя доста нездравословни излъчвания.

Грета прекоси Атлантическия океан с яхта, с цел да отиде в Съединени американски щати и Канада за разнообразни прояви и митинги за климата, а след това и в Чили за конференцията. Яхтата, с която Грета пътува през август от Плимут, Англия, до Ню Йорк, беше спортна и излъчванията на парникови газове от нея бяха нулеви. В пътуването си през Атлантика тя беше придружавана от татко си, а яхтата беше на Пиер Казираги, сина на принцеса Каролин Монакска.

Сега Грета би трябвало незабавно да откри решение по какъв начин да се върне в Европа в точния момент за конференцията в Мадрид, която ще се организира от 2 до 13 декември.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР