Шведската полиция застреля мъж със синдром на Даун и аутизъм,

...
Шведската полиция застреля мъж със синдром на Даун и аутизъм,
Коментари Харесай

Шведски полицаи застреляха мъж със синдром на Даун заради пистолет-играчка

Шведската полиция простреля мъж със синдром на Даун и аутизъм, който носел в себе си револвер. По-късно се оказа, че оръжието е пластмасова играчка, заяви Си Ен Ен.

Жертвата се споделя Ерик Торел и не може да комуникира вербално, изясни неговата майка пред шведското издание „ Експресен ”.

Семейството съобщило, че Ерик е липсващ, откакто по-рано избягал от вкъщи си – нещо, което е правил и преди. Носел със себе си пистолет-играчка, който му бил подарък.

Днес рано сутринта полицията получила сигнал за въоръжен мъж в кв. „ Васастан ” в Стокхолм. След като пристигнали на място, униформените извикали на Торел да остави оръжието на земята и да легне на земята, твърди свидетел на случилото се, след което стреляли по него.

Мъжът бил откаран в болница, където по-късно умрял.

Шведската полиция е подложена на голям брой рецензии поради случая. Прокурорът Мартин Тиден съобщи, че във връзка със стрелбата се води следствие за допустимо погрешно държание.

Шефът на стокхолмската полиция Улф Йохансон съобщи, че казусът е доста драматичен, само че не разяснява следствието. Той обаче сподели „ от опит ”, че от време на време за секунди би трябвало да се вземат доста сложни решения при неразбираеми условия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР