Шведската полиция получи три искания за провеждане на демонстрации в

...
Шведската полиция получи три искания за провеждане на демонстрации в
Коментари Харесай

Три заявки в Швеция за изгаряне на религиозни книги

Шведската полиция получи три претенции за осъществяване на демонстрации в Стокхолм и Хелзингборг с изгаряне на религиозни книги. Една от тях е за акция за изгаряне на Корана пред джамията в Стокхолм, която уредниците желаят да се организира " допустимо най-скоро ", заяви телевизионният канал, представен от ТАСС.

Петдесетгодишната жена, която го е подала, е споделила на кореспондента на канала, че след, тя решила независимо да провежда нова акция. Според нея, провокирани от изгарянето на свещената книга на мюсюлманите, са несправедливи.

В друго искане, за 15 юли, става дума за изгарянето на Тората и Библията пред израелското посолство. Подалият заявката, 30-годишен жител, желае да организира тази акция в отговор на изгарянето на Корана предходната седмица и като " алегорично събиране в името на свободата на словото ".

Третото заявление е за позволение за изгаряне на религиозни текстове на 12 юли в центъра на Хелзингборг. То е подадено от частно лице. Какво тъкмо се възнамерява да бъде запалено, към момента не е ясно.

" Според нас може би това не е ориентирано против съответна вяра, а е неразделна част от използването на свободата на словото и полемиката, която в този момент се води за това ", сподели Матиас Сигфридсон, шеф на северозападния отдел на полицията в провинция Сконе.
 Папа Франциск
Папа Франциск " ядосан и погнусен " от изгарянето на Корана в Швеция

" Свободата на словото в никакъв случай не би трябвало да се употребява като средство за презиране на другите "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР