Шведската полиция е разследвана за убийството на 20-годишно момче с

...
Шведската полиция е разследвана за убийството на 20-годишно момче с
Коментари Харесай

Шведската полиция застреля болно момче, носило пистолет - играчка

Шведската полиция е разследвана за убийството на 20-годишно момче с аутизъм и Синдром на Даун, който извадил пистолет-играчка в центъра на Стокхолм, заяви спецпрокуратурата.

"Това е доста драматичен случай и разбирам, че доста хора желаят бързи отговори ", съобщи в изказване основният прокурор Мартин Тидън, който управлява следствието на подозрения за нарушаване.

Ерик Торел беше убит от полицейски патрул в жилищния квартал "Васастан " към 4 часа през нощта, откакто е избягал от вкъщи си с играчката револвер.

Terrible: another victim of the state.

"Swedish police shoot dead 20-year-old man with #DownSyndrome after he flees his home carrying a toy gun "

Eric Torell from #Stockholm had a severe #LearningDisability and could not speak said his mum. RIP. https://t.co/cJrrpvWNIX
— Scott B (@MapesburyScott) 3 август 2018 година
"Младежът е държал обект, сходен на оръжие, което полицията е изтълкува като враждебна обстановка и разкрила огън ", съобщи прокурорът.

Трима са били служителите на реда, простреляли момчето, което съгласно фамилията му има интелектуални усложнения и проблеми с връзката от три години.

Българче е ранено при убийството на мафиот в Италия

Васастан е централен жилищен квартал на хора с високи приходи, който не е прочут с закононарушения и стрелби, типични за някои други покрайнини в Стокхолм.

"Ние сме изцяло съкрушени... В положение на потрес сме ", сподели майката на жертвата Катарина Содерберг пред ежедневника Афтънбладет.

"Ерик не е кадърен на закононарушение. Единственото, което може да прави, е да прегръща и да целува ", сподели тя пред локалния вестник, като добави, че това е "най-добрият и най-мирният мечо в света ".

Момчето постоянно бягало единствено, съгласно татко му Рикард Торел, който твърди, че не може да разбере за какво полицията е застреляла сина му.

"Те споделиха, че е носел копие на револвер, което не е правилно. Това е дребен пистолет-играчка за петгодишни... на ниска цена и пластмасов ", сподели Торел.

"Как може да не е имало опция да не бъде убит? Защо не са отправили сигнален изстрел ", пита майката на Ерик?

Шефът на районната полиция Улф Йохансон съобщи, че това е "ужасен случай и мислите му са със фамилията и приятелите на убития ".

Шест души са починали до момента от началото на годината, откакто са били убити от полицията, оповестиха управляващите.

В Съединени американски щати желаят възбрана за 3D принтирани оръжия

Откриха прострелян в главата мъж във Велико Търново

Заплашеният с револвер народен представител желае видеорегистратори във всяка кола

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР