Шведската полиция е критикувана и разследвана, след като нейни служители

...
Шведската полиция е критикувана и разследвана, след като нейни служители
Коментари Харесай

Шведски полицаи застреляха мъж със синдрома на Даун заради пистолет-играчка

Шведската полиция е подложена на критика и разследвана, откакто нейни чиновници гръмнаха в центъра на Стокхолм 20-годишен мъж, измъчен от синдрома на Даун, съобщи ДПА.

Мъжът, който страдал и от аутизъм, избягал през вчерашния ден от жилището на татко си и носел оръжие играчка.

Полицията излезе с изказване, че стрелбата е станала при " заплашителна обстановка " и че мъжът не се е подчинил на заповед да остави оръжието, което чиновниците на реда помислили за същинско, предава Българска телеграфна агенция.

Прокурорът Мартин Тиден съобщи, че във връзка със стрелбата се води следствие за допустимо погрешно държание. Най-малко двама служители на реда са разкрили огън.

Майката на мъжа през тъга показа за Шведското радио, че фамилията е потресено и че синът й, който имал усложнения с говора, бил " най-милият ". " Той се майтапеше с хората и беше необикновено отзивчив ", съобщи тя.

Елизабет Сандлунд от Шведската национална асоциация на хората с умствена непълнота, която е майка на момиче с сходно увреждане, сподели, че е " смаяна и потресена " от случая.

" Знам какъв брой спонтанни могат да бъдат тези младежи. Не е необичайно някой да реши да побегне с играчка измежду нощ, даже да е дете в тяло на възрастен ", сподели тя.

Шефът на стокхолмската полиция Улф Йохансон сбито разгласи, че казусът е доста драматичен, само че не разяснява следствието и единствено означи, че " от опит " знае, че от време на време за секунди би трябвало да се вземат доста сложни решения при неразбираеми и много напрегнати обстановки за секунди.

От началото на годината в Швеция са починали шестима индивида при полицейски стрелби.

 

RT CNN " A 20-year-old man with Down syndrome was carrying a toy gun when he was shot dead by Swedish police in Stockholm on Thursday, according to a CNN affiliate https://t.co/PX5y1xbobSpic.twitter.com/8LhpltPk2l "

— John McAfeé (@engOnline1) August 3, 2018

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР