Шведската полиция е критикувана и разследвана, след като нейни служители

...
Шведската полиция е критикувана и разследвана, след като нейни служители
Коментари Харесай

Полицаи застреляха мъж със синдром на Даун заради оръжие играчка

Шведската полиция е подложена на критика и разследвана, откакто нейни чиновници гръмнаха в центъра на Стокхолм 20-годишен мъж, измъчен от синдрома на Даун.

Мъжът, който страдал и от аутизъм, избягал през вчерашния ден от жилището на татко си и носел оръжие играчка. Полицията сподели, че стрелбата е станала при  " заплашителна обстановка "  и че мъжът не се е подчинил на заповед да остави оръжието, което чиновниците на реда помислили за същинско, оповестява Блиц.

Прокурорът Мартин Тиден съобщи, че във връзка със стрелбата се води следствие за допустимо погрешно държание. Най-малко двама служители на реда са разкрили огън.
Майката на мъжа сподели по Шведското радио, че фамилията е потресено и че синът й, който имал усложнения с говора, бил " най-милият ".  " Той се майтапеше с хората и беше необикновено отзивчив ", съобщи тя.
Елизабет Сандлунд от Шведската национална асоциация на хората с умствена непълнота, която е майка на момиче с сходно увреждане, сподели, че е " смаяна и потресена " от случая.
" Знам какъв брой спонтанни могат да бъдат тези младежи. Не е необичайно някой да реши да побегне с играчка измежду нощ, даже да е дете в тяло на възрастен ", сподели тя.

 Преглед на изображението в Twitter

Шефът на стокхолмската полиция Улф Йохансон съобщи, че случаят е доста драматичен, само че не разяснява следствието. Той обаче сподели " от опит ", че от време на време за секунди би трябвало да се вземат доста сложни решения при неразбираеми и много напрегнати обстановки.
От началото на годината в Швеция са загинали шестима индивида при полицейски стрелби.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР