Шведската медийна група MTG и българският инвестиционен холдинг Адванс Пропъртис“

...
Шведската медийна група MTG и българският инвестиционен холдинг Адванс Пропъртис“
Коментари Харесай

Братя Домусчиеви купиха Нова телевизия късно снощи за 185 млн. евро!

Шведската медийна група MTG и българският капиталов холдинг " Адванс Пропъртис “ ООД, благосъстоятелност на братята Кирил и Георги Домусчиеви, подписаха контракт за придобиване на " Нова Броудкастинг Груп " АД. По информация на economic.bg договарянията са се водили до късно нощес, като в последна сметка са завършили сполучливо и холдингът, посредством новосъздаденото дъщерно сдружение " Адванс Медиа Груп “, придобива 100% от " Нова телевизия “ и мажоритарен дял в онлайн медийната група " Нет Инфо “. Стойността на договорката е 185 млн. евро.

" Адванс Пропъртис “ има над 100 сдружения в 23 страни от 10 разнообразни промишлености. Портфолиото на холдинга включва фармацевтичната компания " Хювефарма “, корабната компания " Параходство БМФ “ и пристанищният оператор " БМФ Порт Бургас “. Сред сдруженията под шапката на " Адванс “ са още компании за недвижими парцели, енергийни сдружения и други. Сделката предстои на регулаторно утвърждение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), като законовият период това да се случи е един месец.

Освен политематичният канал Nova, в портфолиото на " Нова Броудкастинг Груп “ влизат още шест кино и спортни канала. Последният разбор на Комисия за защита на конкуренцията сподели, че " Нова Броудкастинг Груп “ има сред 30 и 40% дял на пазара на телевизионно разпространяване за 2016 и 2017 година Делът на " Нова “ на пазара на телевизионна реклама с народен обсег е сред 40 и 50%.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР