Шведската крона не е имала толкова лош януари от 1993

...
Шведската крона не е имала толкова лош януари от 1993
Коментари Харесай

Шведската крона не е имала толкова лош януари от 26 години насам

Шведската крона не е имала толкоз неприятен януари от 1993 година насам. А от Nordea Bank предизвестяват, че спадът на валутата може да се задълбочи поради утежняването на икономическата конюнктура в страната.

Кроната изгуби 2,3% от своята стойност по отношение на еврото от началото на месеца, което е най-слабото й показване за този интервал от 26 години.

В същото време прогнозите за най-голямата скандинавска стопанска система са не изключително оптимистични след отчети, показващи намаляване в търговията на дребно и в други браншове.

" Няма справедлива причина да се купуват крони в сегашния миг ", споделя Андрес Екльоф, който е пълководец в Swedbank.

В кратковременен проект специалистите от Swedbank предвиждат, че валутата може да се резервира на актуалното равнище при нови промени в политиката на централната банка, която има планувано съвещание за 14 февруари.

" Ако Riksbank даде сигнали за повишение на лихвите през втората половина на годината, макар рисковете, посочени в прогнозите, това ще задържи кроната в необятен диапазон от 10,15 - 10,40 крони за евро. Ако обаче тръгнат към намаление на лихвите, тогава ще забележим ", споделя специалистът Андрес Екльоф.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР